Küresel Isınma Kurultayı Basın Bülteni

KÜRESEL ISINMA KURULTAYI BASIN BÜLTENİ

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)'nin düzenlediği 6. Küresel Isınma Kurultayı’nda, Türkiye'de küresel ısınmayla mücadele konusu ele alındı.

Enerji Verimliliği Derneği’nin desteklediği, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) düzenlediği 6. Küresel Isınma Kurultayı'nda, Türkiye'de küresel ısınmayla mücadele konusunda atılan adımlar, yerel yönetimler ve özel sektör paydaşlarının katılımıyla ele alındı. Yerel yönetimlerin temsilcileri, 6. Küresel Isınma Kurultayı çerçevesinde gerçekleştirilen "Yerel Yönetimler Küresel Isınma ile İlgili Neler Yapıyor?" konulu forumda, küresel ısınmaya karşı yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak da kurultayla toplumda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Dünyanın ortak sorunu olan küresel ısınmaya ilişkin gazetecilerin büyük sorumluluğu bulunduğunu belirten Toprak, "Bir meslek örgütü olarak işin bilimsel tarafını bilim insanlarına bırakarak, bu kurultayla dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

"Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakamadık" diyen Toprak, "Burada hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Yani hiçbirimiz masum değiliz. İşte bu kurultayda da yaptığımız hataları nasıl telafi edebiliriz, hatalardan nasıl dönebiliriz konusunu tartışıyoruz, gençlerimizin görüşlerini dinliyoruz" ifadelerini kullandı.

TİM Eski Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı ise küresel ısınmaya sebebiyet veren hızlı endüstrileşme sürecinin dönem dönem facialara da yol açtığını belirterek, Manisa Soma'da meydana gelen faciayı örnek gösterdi. Satıcı, "Küresel ısınma bizim için maalesef çok üzücü hadiseler meydana getirebiliyor. Makro anlamda küresel ısınma ozon tabakasında yaratılmış sera etkisi gibi sorunlar varken belki bugün hepimizi üzüntüye boğan Soma faciası gibi facialara da sebep olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen "İklim Değişikliğine Medya Nasıl Bakıyor?" panelinde ise, gazeteciler basının küresel ısınmaya ilişkin tutum ve davranışlarını ele aldı.